Om oss

Vi gör ventiler enkelt för dig

På EPS har vi en enkel filosofi: vi tror på kraften i att göra saker rätt. Ända sedan starten för nästan 30 år sedan har detta varit kärnan i allt vi gör.

Ett urval av företag som använder våra produkter

Långsiktiga relationer är nyckeln till vår framgång


Men vad betyder det egentligen att göra saker rätt? För oss handlar det om att alltid sträva efter att hitta den bästa lösningen, oavsett om det gäller ett litet eller stort projekt. Det handlar också om att aktivt jobba för att förenkla för våra kunder, men också att sänka våra kunders inköpskostnader. Framför allt handlar det om att bygga genuina, långsiktiga relationer. Vi är inte här för att bara sälja ventiler - vi är här för att vara en partner som du kan lita på, både idag och imorgon.NAF-uppdraget: en milstolpe i vår historia


Vår resa började 1995 när vi startade försäljningen av Termovents ventiler i Sverige. Ett år senare blev vi representanter för Termovent i hela Norden. I snart 30 år har vi levererat Termovents produkter till den nordiska marknaden, både direkt och via partners som NAF. Ett av våra första stora uppdrag var att bli huvudleverantör till NAF i Linköping 1998. I takt med vår expansion i Europa bytte vi 2003 namn till European Power Systems AB, eller EPS som de flesta känner oss som idag. (mycket av de gamla NAF ventilerna är egentligen Termovent)

2015: året som förändrade allt


2015 var ett betydelsefullt år för oss. Vi började med direktförsäljning till slutkunder och inledde nära samarbeten med flera stora tillverkare i Europa. Samma år blev vi också en stolt representant för OMC i Norden. OMC har varit, och är, en av världens främsta tillverkare av reglerutrustning sedan 40 år. Deras styrka ligger i att de driver sin egen produktutveckling framåt, baserat på kundernas krav och behov. De är inte bara en leverantör, utan en partner som kan skapa skräddarsydda lösningar, även om de inte finns på marknaden än.Familjeföretag med fokus på kunden


EPS är ett privatägt familjeföretag och har inte ett investmentbolag som ägare, som många av våra kunder gillar. Det gör nämligen att vi inte måste ha samma höga avkastningskrav som kommer till våra kunders fördel med lägre priser.Vill ni ha ett annat fabrikat som inte är Termovent eller OMC, eller helt andra ventiltyper? Hör av er för en jämförelse -vi brukar nämligen kunna sänka våra kunders inköpskostnader på det mesta.
Oavsett om ni vill ha den lilla ventilen eller hjälp med ett större projekt är ni välkomna att höra av er genom att klicka på knappen nedan!